Nintendo, Direct, E3 2014



Και με το Direct της Nintendo έκλεισαν για ακόμα μια χρονιά οι “συνεντεύξεις τύπου” και για να αρχίζει η E3.

Η Nintendo άρχισε το Direct της αυτή τη χρονιά με πολύ χιουμοριστικό τρόπο, αλλά νομίζω ότι πρέπει να πάμε στα παιχνίδια και να αφήσουμε τα επικοινωνιακά τρικ στην άκρη. Έτσι η αρχή έγινε με το “Super Smash Bros” για το WiiU και για το 3DS. Στο πρώτο μέρος του video είδαμε το πως μπορείς προσθέσεις στο ρόστερ του παιχνιδιού το Mii σου. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι υπάρχουν τρεις κλάσεις για να διαλέξετε, “Mii Brawler”, “Mii Swordfighter” και τέλος “Mii Gunner”, με την κάθε μια να έχει δικιές της κινήσεις και ειδικές επιθέσεις. Έπειτα είδαμε κάποια από τα πολλά mini games που περιέχει το παιχνίδι καθώς και τις παραμετροποιήσεις που μπορείς να κάνεις σε διάφορα modes του.

Η περίεργη Nintendo, που πάντα ψάχνετε, μας σύστησε τα “amiibo” όπως τα είπε. Αυτά είναι αγαλματάκια από χαρακτήρες από παιχνίδια της Nintendo που αν τους περάσετε από το gamepad του WiiU ζωντανεύουν στην οθόνη, προς το παρόν το μόνο παιχνίδι που θα κάνει χρίσει αυτών είναι το “Super Smash Bros”. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η κάθε φιγούρα θα έχει τον δικό της save, έτσι ότι κι αν παίξετε με τον δικό σας Mario αυτό θα αποθηκευθεί αυτόματα σε αυτόν και μόνο.

Σειρά είναι ο Yoshi, με το καινούργιο του παιχνίδι για το WiiU που ακούει στο όνομα “Yoshi's: Woolly Word”. Το παιχνίδι θα είναι ένα platform που θα δίνει πολύ έμφαση στο ψάξιμο. Οι δυνάμεις του Yoshi και οι “γρίφοι” θα έχουν να κάνουν με το εικαστικό τομέα που είναι λες και όλος ο κόσμος έχει φτιαχτεί με κλωστές! Το παιχνίδι θα επιτρέπει συνεταιρικό διπλό με τον δεύτερο παίχτη να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει.

Είδαμε ένα μικρό video με gameplay από ένα καινούργιο platform με πρωταγωνιστή τον Toad από το “Super Mario”, το παιχνίδι θα λέγετε “Captain Toad Treasure Tracker”.

Το μεγάλο χαρτί για την Nintendo παίχτηκε μετά και ο τίτλος που όλοι περιμέναμε για το WiiU ανακινήθηκε. Έτσι χωρίς να ξέρουμε υπότιτλο ή κάτι το “Legend of Zelda” θα κάνει την εμφάνισή του στην κονσόλα μέσα στο 2015. Τα γραφικά του παιχνιδιού γένονταν απίστευτα και είχαν μια δώσει cell-shaded. Η τοποθεσία ήταν τεράστια, με τον δημιουργό να μας υπόσχετε ότι μπορούμε να πάμε όπου βλέπουμε. Τέλος πρέπει να ειπωθεί ότι, τα διάφορα dungeons στο παιχνίδι θα έχουν διαφορετική προοπτική ανάλογα με το από πού θα μπεις σε αυτά! Ναι, κάθε dungeon θα έχει παραπάνω από μια εισόδους και αυτό θα κάνει το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον.

Τα “Pokemon” επιστρέφουν στο 3DS αυτή τη φορά με τις επανεκδόσεις των “Omega Rudy” και ”Alpha Sapphire”. Τα παιχνίδια είναι στα πρότυπα των “X” και “Y” με 3D κάμερα. Επίσης μάθαμε ότι και τα τρία αρχικά θα έχουν Mega Evolutions καθώς και τα δύο θρυλικά pokemon που κοσμούν τα εξώφυλλα των κασετών.

Τη σκυτάλη πήρε το “Bayonetta 2” που θα είναι αποκλειστικός τίτλος για το WiiU. Στο trailer είδαμε λίγο ιστορία από το παιχνίδι αλλά και πολύ, πολύ δράση με τις καινούργιες δυνάμεις της πρωταγωνίστριας. Ως bonus η εταιρία δίνει μαζί και το πρώτο “Bayonetta” για το WiiU, μαζί με bonus στολές από χαρακτήρες της Ninty για την Bayonetta.

Τι θα είχες αν πάντρευες το “The Legend of Zelda” με το “Dynastic Warriors”? Η απάντηση ακούει στο όνομα “Hyrule Warriors”. Το παιχνίδι πρόκειται για ένα “Dynastic Warriors” με τους ήρωες από το γνωστό franchise της Nintendo. Δεν έχω να πω πολλά εδώ καθότι έχουμε να κάνουμε με παιχνίδι που περιέχει πολύ action και, ας μου επιτραπεί η έκφραση, καθόλου βάθος. Η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για τις 26.09.2014

Πάμε τώρα στον Kirby και στην νέα του περιπέτεια που την λένε “Kirby, Rainbow Curse”. Το παιχνίδια θα βγει για το WiiU και θα έχει ιδιαίτερο στυλ στα γραφικά σαν να είναι φτιαγμένο όλο από πλαστελίνη! Από το λίγο gameplay που είδαμε η οθόνη του gamepad πρόκειται να παίζει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι. Θα το έχουμε στα χέρια μας, κάποια στιγμή, μέσα στο 2015.

Ένα trailer του “X: Xenoblade Chronicles” μας έκανε για ακόμα μια φορά να περιμένουμε τον τίτλο πως και πως. Η δράση ήταν άφθονη και όλα είχαν έντονα την αίσθηση ενός καλού anime.

Nintendo χωρίς καινούργιο Mario τίτλο δεν γίνετε, έτσι έχουμε το “Mario Maker”. Ένα παιχνίδι στα πρότυπα του “Little Big Planet” που μας επιτρέπει να φτιάχνουμε εμείς τις πίστες που θα παίξουμε και μετά να την τρέχουμε σε τελείως retro Mario σκηνικό ή σε 2D platform με 3D γραφικά.

Το τελευταίο παιχνίδι που παρουσιάστηκε είναι ένα καινούργια IP που ακούει στο όνομα “Splatoon”. Πρόκειται για ένα online (4 Vs. 4) ΤPS που οι χαρακτήρες μας αντί για φονικά όπλα κρατάν νεροπίστολα που πετάν μπογιά. Με αυτά πέρα από το να “σκοτώνεις” τον αντίπαλό σου, βάφεις και την πίστα, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορείς να πηγαίνει πιο γρήγορα στις περιοχές που είναι με τα δικά σου χρώματα και πιο αργά στις άλλες, επίσης όταν είσαι μέσα στις δικές σου γεμίζεις και μπογιά το όπλο σου. Όταν λέω μέσα το εννοώ κυριολεκτικά καθώς στο παιχνίδι ο χαρακτήρα σας μετατρέπετε σε καλαμάρι που πηδάει από μπογιά σε μπογιά! Το όλο concept φαίνεται τρελό, αλλά είναι πολύ ωραίο και διασκεδαστικό (φαντάζομαι). Το παιχνίδι θα βγει το 2015.

Το Direct έκλεισε με την αποκάλυψη για άλλον ένα χαρακτήρα για το “Super Smash Bros”, η οποία είναι η Palutena από το “Kid Icarus”. Bonus σκηνή ήρθε μετά από αυτό με το κ.κ. Miyamoto να παίζει ένα παιχνίδι σε μια οθόνη με το gamepad, που πολύ έμοιαζε με την αναβίωση του “Star Fox” για το WiiU

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις