Electronic Arts, Press Conference, E3 2016

Εισαγωγή


Με την EA στο ποδαρικό, έτσι και φέτος άρχισε μια άλλη E3. Οι συνεντεύξεις τύπου λοιπόν ξεκίνησαν με την αμερικάνικη εταιρία να μας μιλάει για τα καινούργια παιχνίδια που θα φέρει στα χέρια μας τόσο φέτος, όσο και σε βάθος χρόνου.

Αρχίζουμε με το γεγονός ότι άργησαν δέκα λεπτά, και για να μας κρατήσουν παρέα βγήκαν δύο τυπάδες που άρχισαν το hype για τα παιχνίδια που επρόκειτο να δούμε στην συνέντευξη τύπου. Η συνέντευξη ήταν, και καλά, έξω από τα πλαίσια της E3 και στα πλαίσια του "EA Play", όπως το λέει η εταιρία. Έτσι είχαμε ταυτόχρονη σύνδεση με Λος Άντζελες και Λονδίνο και τους παρουσιαστές, Andrew Wilson και Peter Moore αντίστοιχα, να δίνουν πάσες ο ένας στο άλλον ανάλογα με τα παιχνίδια που παρουσίαζαν.

Πάμε στο ζουμί της υπόθεσης όμως, τα παιχνίδια αυτά καθαυτά.

Titanfall 2

Αρχή είχε το "Titanfall 2", με τον Vince Zampella, ιδρυτή της Respawn Entertainment, στούντιο που φτιάχνει το παιχνίδι, να παίρνει σκυτάλη στην σκηνή. Μας μίλησε για το multiplayer του παιχνιδιού και μέσα από ένα trailer, αποκάλυψαν ότι το παιχνίδι θα έχει έξι καινούργιους Titan, καινούργια όπλα, περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης και τέλος, με ένα μικρό αστείο -καθώς το video είχε βγει στο διαδίκτυο από το πρωί- μας έδειξαν το trailer για το singleplayer του τίτλου, προσωπικά μου φάνηκε κάτι σαν τα campaign των "Call of Duty" και τίποτα παραπάνω. Το παιχνίδι το περιμένουμε στις 28 του Οκτώβρη, με μια beta του να τρέχει μέσα στο καλοκαίρι, για Xbox One, PC, και για πρώτη φορά σε PlayStation 4.

Madden NFL '17 και E-Sports

Και αρχίζουμε με τα αθλητικά, ένα μεγάλο κομμάτι της εταιρίας.
"Madden NFL '17", δεν έχω πολλά να πω εδώ γιατί δεν παίζω αυτά τα παιχνίδια και δεν καταλαβαίνω τι και αν άλλαξαν πραγματικά κάτι!

Μια μικρή παρουσίαση των E-Sports και του καινούργιου προγράμματος που θα τρέχει η EA και χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες,
1ον. Challenger, εδώ έχουμε να κάνουμε με τουρνουά που θα μπορεί να στήνει ο καθένας, είτε με τους φίλους του, είτε με άλλους.
2ον. Primer, εδώ θα μπορούν διάφοροι (από μεγάλες εταιρίες, μέχρι απλοί παίχτες) να στήσουν τουρνουά με χρηματικά ποσά κτλ. Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυκατάλαβα την ύπαρξη αυτής της κατηγορίας!
3ον. EA Major, εδώ έχουμε να κάνουμε με τα μεγάλα τουρνουά που στήνει η εταιρία. Τουρνουά με μεγάλα χρηματικά ποσά και όχι μόνο.

Mass Effect: Andromeda

Θα ξαναγυρίσουμε στα sport αλλά τώρα σειρά είχε το "Mass Effect: Andromeda". Για ακόμα μια φορά δεν είδαμε πολλά από το παιχνίδι. Πολύ λίγες ματιές σε πραγματικό gameplay υλικό και την ιδέα πίσω από την δημιουργία του. Έχουμε νέους πλανήτες, πλάσματα, όπλα, πρωταγωνιστές, και γενικά ένα ολοκαίνουργιο γαλαξία προς ανακάλυψη. Δεν είχαμε ούτε ημερομηνία, ούτε συστήματα που αυτό θα βγει.

Fifa '17 και φιλανθρωπίες

Γρήγορα θα μιλήσω για το πρόγραμμα που ονομάζεται "Play and Give", ένα φιλανθρωπικό πρόγραμμα της εταιρίας που δεν έχει να προσφέρει τίποτα πέρα από το να μας δείξει ότι αυτή νοιάζεται -ας πούμε!- και για άλλα πράγματα.

"Fifa '17".  Τίποτε που να μπορώ να περιγράψω και εδώ διότι δεν ασχολούμαι με το παιχνίδι, οπότε δεν καταλαβαίνω τις όποιες διαφορές έδειξαν. Θα μείνω στο γεγονός ότι πλέον το παιχνίδι έχει και managers μέσα, καθώς και ένα singleplayer campaign, χωρίς λόγο ύπαρξης σύμφωνα με την γνώμη μου, που θα παίρνουμε έναν παίχτη -ούτε το όνομα του δεν θυμάμαι- και θα ζούμε την ιστορία του από το τίποτα στα μεγάλα γήπεδα του κόσμου.

EA Originals

Η εταιρία μας παρουσιάζει, επίσης, ένα καινούργιο πρόγραμμα που ακούσει στο όνομα "EA Originals" και γίνει την δυνατότητα στους indie δημιουργούς να έρθουν κάτω από τα φτερά της, δημιουργώντας νέα I.P. χωρίς το άγχος των χρημάτων ή ότι άλλο χρειάζεται για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Το πρώτο δείγμα ήρθε με την μορφή του "Fe", ενός παιχνιδιού με ιδιαίτερο εικαστικό, και πρωταγωνιστή  ένα περίεργο ζωάκι που προσπαθεί να βρει τη θέση του μέσα σε ένα περίεργο δάσος. Το παιχνίδι θα παίζει πολύ με του ήχους και την μουσική γενικότερα, για να ανοίγει στο παίχτη καινούργιες τοποθεσίες στο δάσος και καινούργια "όπλα" ενάντια των κακών του παιχνιδιού που ακούνε στο όνομα "The Silents-Ones" ή κάπως έτσι! Το παιχνίδι φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.

Star Wars

Σειρά πήρε στην σκηνή η Jade Raymond, γνωστή από τα πρώτα Assassins Creed, για να μας μιλήσει για τα σχέδια της εταιρίας όσο αναφορά το σύμπαν του Star Wars. Δεν είχαμε πολλά και εδώ. Το επόμενο "Battlefront" αναπτίζεται από την Motive σε συνεργασία με την Dice και θα το έχουμε στα χέρια μας μέσα στο 2017. Η Visceral Games επίσης αναπτίζει έναν τίτλο πάνω στο σύμπαν που θα δούμε το 2018. Και τέλος έχουμε την Respawn Entertainment που θα φέρει στα χέρια μας κάποιον τίτλο Star Wars, που θα είναι λίγο έξω από τα νερά της με κάμερα τρίτου προσώπου.

Battlefield 1

Τέλος είχαμε το "Battlefield 1", παιχνίδι που μιλάει όλο το ιντερνέτ αυτή τη στιγμή. Μας έδειξαν πάλι ένα trailer με γραφικά, που αν είναι μέσα από το παιχνίδι -όπως υποστήριξαν- μιλάμε για κάτι πολύ-πολύ όμορφο. Το παιχνίδι θα έχει μέχρι και 64 παίχτες σε έναν χάρτη, τα περιβάλλοντα θα καταστρέφονται όλα, θα έχει δυναμική αλλαγή στον καιρό -πράγμα που θα αλλάζει την στρατηγική στη μάχη- και τέλος θα έχουμε τα καινούργια οχήματα που τα ονομάζουν "behemoth" και θα είναι πολύ πιο μεγάλα από τα κανονικά και πιο δύσκολα να "πέσουν" -βλ. zeppelins για παράδειγμα. Το παιχνίδι θα έρθει κοντά μας στις 21 του Οκτώβρη σε Xbox One, PC και PlayStation 4, με μια beta μέσα στο καλοκαίρι.

Επίλογος και συνέχεια στην έκθεση

Η συνέντευξη τελείωσε και σειρά είχε μια ώρα από multiplayer περιεχόμενο, που έπαιζαν live εκείνη την ώρα από το "Battlefield 1". Το παιχνίδι αυτό καθώς και όλα τα άλλα που μας παρουσίασαν, χρησιμοποιούν την μηχανή γραφικών της εταιρίας "Frostbite 3", που φαίνεται καταπληκτική στα χέρια των ανθρώπων που ξέρουν να τη χρησιμοποιούν.


Εν κατακλείδι η εταιρία πέρα από τα γνωστά αθλητικά και το "Battlefield 1", δεν είχε κάτι που να κάνει την έκπληξη, ίσως το γεγονός ότι το singleplayer campaign του "Titanfall 2" έχει βγει στη φόρα από το πρωί να ήταν κάτι που στέρησε μια ακόμα "χαρά" από αυτούς που περίμεναν κάτι παραπάνω από την εταιρία. Ο χορός και φέτος άρχισε, πάμε δυνατά αύριο με την Bethesda να είναι επόμενη σε λίγες ώρες. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις